en-el-garaje_430-19315456

Ja son 482.000 automòvils afectats, models matriculats entre 2009 i 2015 de Volkswagen Golf, SportWagen (el Golf familiar), Jetta, Passat i Beetle, a més a més d’alguns Audi A3, així com Skoda i Seat. Tots ells estan equipats amb els motors dièsel EA189 de quatre cilindres de la marca Volkswagen.

Si tens un Volkswagen i no saps si estás afectat, pots consultar-ho ací.

Si és un Audi, pots punxar ací.

Si és un Seat, pots punxar ací.

I si es un Skoda, pots consultar-ho ací.

De lo que es tracta és de tornar al moment zero, per a que ens tornen els diners que varem pagar per el cotxe, més els interessos, i nosaltres tornar el cotxe. En principi, eixa és la idea de una demanda judicial contra Volkswagen i «amics», en aquest engany multinacional.

Per a que puga’m tornar el cotxe i que ells ens tornen els diners, cal ficar una demanda de nul·litat contractual, al igual que em fet amb els Swaps, les Participacions Preferents, les Obligacions Subordinades i les Accions de Bankia. La base jurídica és la mateixa: acció judicial sol·licitant en primer lloc, la nul·litat del contracte per error en el consentiment del article 1.265 i següents del C. Civil; en segon lloc, l’acció de resolució per incompliment contractual del article 1.124 del C. Civil, i per últim, l’acció de indemnització de danys i perjudicis del article 1.101 del C. Civil.

Ara bé, tenim que tindre clar el fonament de la reclamació: error en el consentiment. És a dir, en altres paraules, el comprador no sabia realment lo que estava comprant, dons pensava que era un vehicle en unes determinades característiques, que després no eren així. I per a que el error en el consentiment siga vàlid en dret, es requereix que siga un error essencial e inexcusable, que vol dir, si ens han enganyat té que ser en algú aspecte essencial en el contracte, i en segon lloc, que el error no siga excusable, no havent pogut evitar-se utilitzant una diligència mitja o regular.

En aquest cas de Volkswagen, es pot dir, baix la meua opinió, que el engany o maquinació fraudulenta en la manipulació de la qualitat dels motors dièsel EA189 de quatre cilindres de la marca Volkswagen, així com en la exageració de la qualitat del cotxe, (solvència de la marca Volkswagen per a influir en la compra del cotxe) és determinant en la voluntat del que compra el vehicul que li fa comprar-lo i a més a més, de altra forma no haguera comprat el cotxe.

Aleshores, si tens intenció de anar endavant, estic a la teua disposició per a assessorar-te.

Suscríbete al blog:

Introduce tu correo electrónico para suscribirte a este blog y recibir notificaciones de nuevas entradas.

© Copyright 2016. Web diseñada por Fátima Cortell | Diseño Web | Todos los derechos reservados a Enrique Carbonell | Abogados | Política de Privacidad