portfolio-item-2

Què faries si et degueren 13.500.000.000 euros.

 

Et done un moment per a reflexionar.

 

A mi, personalment, se’m posarien a funcionar totes les neurones, inclús les que crec que he perdut per l’edat, per a reclamar la barbaritat de deute.

 

Posaria el crit en el cel, li dedicaria moltes hores perquè em tornaren fins a l’últim cèntim.

 

Doncs bé, a qui li deuen 13.500.000.000 euros és a tots els valencians.

 

Tots els grups parlamentaris de les Corts Valencianes, van acordar la creació d’una Comissió d’Experts sobre finançament autonòmic, i això pel fet que s’havia realitzat un estudi per l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE), en el que es va arribar, després d’una anàlisi rigorosa, a les conclusions següents:

 

-La Comunitat Valenciana és la pitjor finançada en el context de l’actual sistema financer autonòmic.

-Els valencians tenen una renda per capita inferior en un 12% a la mitjana espanyola.

-A més, patixen un dèficit del 2% del PIB (aproximadament 2.000.000.000 euros anuals).

-La Comunitat Valenciana és l’única comunitat pobra que aporta més del que rep.

 

Este estudi pot trobar-se resumit i amb una lectura accessible als no entesos, en el llibre de Vicent Cucarella: “El finançament valencià, de la submissió al canvi necessari” de l’editorial Bromera.

 

Hui mateix s’ha publicat en La Vanguardia, un article titulat “una financiación injusta, sometida al Estado y que pone en jaque a los valencianos”, que recomane.

 

Amb estos diners que ens deuen, podríem tindre en cada comarca un hospital com “la Fe” de València, podríem tindre col·legis amb ordinadors i pissarres digitals per aula i per alumne, podríem tindre cobertes les necessitats Educació, Sanitat i Protecció Social.

 

I què fem els valencians:

 

Crear una comissió d’experts perquè emeta un informe sobre un nou model de finançament autonòmic, que segons paraules del nostre Conseller d’Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues, diu, segons l’agència europapress:

 

“No queremos que sea un informe para reivindicar ciertas cuestiones y tampoco queremos que sea un informe que se circunscriba solo a Comunidad Valenciana. Queremos a que sea un informe en que se plantee un sistema de financiación que sea bueno para la Comunidad, pero bueno para las otras comunidades autónomas y también bueno para el reparto de gastos entre el Estado y las comunidades autónomas, que tenga un ámbito más allá del regional”

 

Ole, ole i ole. Este és l’esperit que ja va ocórrer allà pel segle XVII, quan amb el Regne de València arruïnat vingué Felip IV a convocar noves Corts de tota la Corona d’Aragó en 1626: les dels aragonesos a Barbastre, les dels catalans en Lleida i les dels valencians en… (voilà!)…Monzón. Però Monzón no està en territori valencià, diran vostés. No importa, al rei no li donava la gana desplaçar-se a València, els furs de la qual a més s’havia negat a jurar. Una delegació va anar a protestar per la discriminació respecte a catalans i aragonesos, i la contestació del graciós del Conde-Duque d’Olivares ha passat a la Història: “es que tenemos a los valencianos por más muelles”.

 

Et torne a fer la pregunta, que faries si et degueren 13.500.000.000 euros.

Suscríbete al blog:

Introduce tu correo electrónico para suscribirte a este blog y recibir notificaciones de nuevas entradas.

© Copyright 2016. Web diseñada por Fátima Cortell | Diseño Web | Todos los derechos reservados a Enrique Carbonell | Abogados | Política de Privacidad