Festa del Somni

Estimat lector del blog, no has llegit malament, el cas Wolkswagen de manipulació fraudulenta en els seus vehicles per a evitar els controls de les autoritats i el somni del Victor Oroval, un projecte de transformació social i cultural del centre educatiu Col·legi Públic Victor Oroval de Carcaixent, davall la figura de la Comunitat d’Aprenentatge (que ja parle ací) , i que dissabte que ve 3 d’octubre celebrarà l’acte de la FESTA DEL SOMNI, amb la proposta de tota la Comunitat Educativa: alumnes, mestres i famílies, de la qual cosa volen que arribe a ser l’escola ideal per a cada un d’ells i posteriorment, posar-ho en pràctica.

La primera cosa que has de saber és d’on va nàixer el cas Wolkswagen, tot va començar per una ONG nord-americana, “International Council on Clean Transportation”, que promou activament el transport net, i encarregà a la Universitat de Virginia Occidental un estudi sobre emissions contaminants en vehicles dièsel. Arran dels resultats obtinguts en els que Wolkswagen superava fins a 30 vegades els límits permesos, la ONG posa la dita informació en mans de l’agència mediambiental nord-americana, que després d’una investigació ha fet pública l’acusació.

Són diverses les connexions que unixen un dels majors fraus corporatius de la història amb el projecte educatiu del Col·legi Públic Victor Oroval de Carcaixent.

El primer d’ells, són les persones que hi ha darrere de les institucions i organismes

Davall un sistema de fabricació i instal·lació de software per a manipular les emissions de CO2 a l’atmosfera que havia funcionat durant anys a Europa, sense que les autoritats que controlen les dites emissions, (i estic parlant de tota Europa, no sols de l’Espanya bressol del “Lazarillo de Tormes”), la multinacional alemanya es va trobar amb unes persones que s’agrupen en una associació sense ànim de lucre i amb una clara vocació somiadora, qual és aconseguir un món sense contaminació atmosfèrica pel transport, que van treballar per eixe somni, i per això, es van trobar amb una altra persona, un enginyer de 45 anys, cridat Daniel Carder, de la Universitat de Virginia Occidental, que lluny d’espantar-se davant de la magnitud dels seus estudis, es va reafirmar en les seues conclusions a pesar de la conseqüència de les mateixes.

El segon d’ells, és l’objectiu de cada una d’elles, la seua il·lusió, el seu somni. Estes persones, tenen un somni, una idea, una cosa que volen aconseguir, i gràcies a això, han tret a la llum, un frau que segur passarà a la història com un de les majors estafes als consumidors i a les autoritats.

Doncs bé, en el Col·legi Públic Victor Oroval de Carcaixent, s’està implantat el projecte educatiu en Comunitat d’Aprenentatge, i que té enguany la següent fase de consecució del projecte després de constituir-se l’any passat per mitjà d’Assemblea educativa de pares, alumnes i professors, i que es definix com l’escola que somiem, en la que tots els alumnes, mestres i famílies imaginen el centre on els agradaria assistir, fer classes, portar els xiquets/etes. Després d’esta posada en comú dels projectes de futur, dels somnis, se seleccionen i es planifiquen les prioritats, perquè posteriorment es facen realitat eixos somnis.

El que em resulta realment interessant d’esta fase és la llavor que va hi ha sembrar este projecte en els meus fills, perquè els va a obrir els ulls en el sentit de poder realitzar el seu somni a pesar del antic i desfassat sistema educatiu vigent. No cal oblidar-se de que totes les investigacions educatives avalen que la participació és un element qualitativament molt rellevant en la millora dels rendiments i conseqüentment en l’èxit escolar, i si a més poden millorar el seu entorn educatiu fent efectiu el seu somni d’escola, l’èxit és global i íntegre, perquè estem educand a les persones del demà basant-se en la creença que eixos somnis, a pesar de tot, poden millorar el Sistema, i l’assumpte Wolkswagen és un clar exemple que gràcies a eixos somnis es pot millorar el nostre món.

La nostra educació i l’educació dels nostres fills està canviant en el Col·legi Públic Victor Oroval de Carcaixent, este dissabte acudiré al Col·legi per a depositar el meu somni d’escola, junt amb totes les persones que vullguen participar en este interessant viatge a un món millor. No sé si algun membre de la ONG nord-americana va creure que el seu somni canviaria el món, lo ben cert és que a mi m’ha fet tindre el meu somni.

Suscríbete al blog:

Introduce tu correo electrónico para suscribirte a este blog y recibir notificaciones de nuevas entradas.

© Copyright 2016. Web diseñada por Fátima Cortell | Diseño Web | Todos los derechos reservados a Enrique Carbonell | Abogados | Política de Privacidad